2018. máj 16.

Raklapból szépséget, Bondex-el!

írta: Színspiráció
Raklapból szépséget, Bondex-el!

20171126_112559.jpg

Mostani alkalommal új megközelítésből próbálok szerethető tárgyakat készíteni a Bondex termékek segítségével.

A roncsolt, szétvágott, szétdrótkefézett, megkínzott, agyon gyötört raklapdeszkából próbálok szerethető, megmosolyogtató tárgyakat készíteni.

Önmagában a roncsolt fa nem szép és nem szerethető - pláne, ha egyutas raklapok deszkáiról beszélünk- de megfelelő technikával és a Bondex festékekkel megfordíthatjuk ezt az érzést.

Lámpás a léleknek – Mosolygenerátor

A munkát a raklapok szétszedése után, megfelelő méretre vágás követi. Az így kinyert anyagból, a lámpás esetében kalodát formázok, a lécek széleit dekopír fűrésszel egyenetlenre vágom, majd csiszológépre szerelt drótkefével, nem csak szálirányban, mély bemarásokat végzek. Az így kapott felületet forrasztólámpával megégetem és visszacsiszolom.

A kaloda tetejére, olyan keretet készítek ami pár centiméterrel túllóg a kaloda oldalfalán, amit szintén drótkefézek, sőt a sarkainál optikai csalást hívom segítségül, – úgy alakítom ki csiszolással, mintha meghajlítottam volna a fát – ezzel azt a hatást érem el, mintha a lámpás már többször leesett volna és a sarkai emiatt meghajlottak – növelve a vintage hatást.

Az aljára kis ajtót készítek, mécsestartó hely kialakításával, majd fogantyút vágok és csiszolok. Ezeket az alkatrészeket is forrasztólámpával megégetem, visszacsiszolom, majd a helyükre ragasztom, illetve csavarozom.

20171126_180314.jpg

A wax adja meg a végső megjelenést

Az így elkészült lámpás teljes felületét Bondex Metal Effect Arany wax-al alaposan átdörzsölöm, tovább növelve a Vintage hatást és a tárgy megfogásakor jelentkező selymes tapintást.

A wax hamar szárad, így munkámat nem hátráltatja száradási idő, viszont csodálatos, selymesen csillogó, aranyos felületet kapok. A háznál talált maradék üvegekből megfelelő méretet vágok, vintage stílusú stencillel dekorálom, majd a lámpás oldalára és tetejére ragasztom. A világítást led mécsessel oldom meg, tűzbiztonsági szempontból.

A tárgyaim készítésénél nagyon fontos, hogy szeretettel születnek és ez az érzés minden kreáción megjelenik, amit a Bondex anyagok tovább erősítenek. Ezeket a különleges festékeket és waxokat is hasonló szeretet elgondolás kelthette életre, mert önmagában csak egy festék volna, de így a kézzel fogható szeretet!

További szép napot!
János


041.JPG

 

Szólj hozzá

vintage ajándék dekoráció lámpás wax raklap DIY bondex