2018. okt 10.

Kerti asztalka ládából

írta: Színspiráció
Kerti asztalka ládából

img_0175-2.jpg

A fából készült ládák, az eredeti mellett rengeteg új funkciót rejtenek magukban. Az egyik közülük a kerti gurulós asztalka, amelyhez csak néhány eszközre és egy kis barkácsolási kedvre van szükségünk.
Nézzük a lépéseket, hogyan tudunk gyorsan, néhány óra múlva már az új asztalka mellett kávézni és olvasgatni a teraszon.

img_0146.jpg


Amire szükségünk lesz:

- LAZURÁN AQUA favédő lazúr (mogyoró színt használtam)
- natúr faláda
- pemzli
- 4 db görgő + hozzá való csavarok
- csavarhúzó

Lássunk is hozzá!

A natúr faládára hordjuk fel a lazúrt minimum 2 rétegben. Minél több rétegben festjük, annál sötétebb színt kapunk. A képen 3 réteg lazúr került a fára. A rétegek között 2 óra száradási időt szükséges tartani. A lazúr mélyen beszívódik a fa rostjai közé, így a kültéri használat során védi, óvja bútorainkat. Ez még akkor is fontos, ha nem tesszük ki a bútort direkt az időjárás viszontagságainak. Elegendő lehet már a levegő páratartalma is.

img_0158.jpg

A láda teljes száradása után a görgőket a csavarokkal rögzítjük és azonnal használatba is vehető az asztalka.

Extra tipp:

Ha téliesítjük a teraszunkat, csak csavarjuk le a görgőket az asztalkáról és a téli időszakban használjuk a ládikát eredeti funkciója szerint tárolásra. A terasz apró dekorációit vagy a növényeket is belepakolhatjuk a ládába, ha vége a kültéri szezonnak, majd tavasszal visszaszerelve a görgőket, újra asztalként használhatjuk ezt az apró, de annál funkcionálisabb bútordarabot.

img_0167.jpg

Szólj hozzá

technika ajándék festés wood insta egyedi DIY woodworking ppg trilak lazurán